MIKROBRYGGERIET

IMG_9690.jpg
 
 

MIKROBRYGGERI
Bryggemesteren vår er John Walther Bodin. Helt siden mikrobryggeriet startet, september 2013, har han komponert og smakt seg til fire standardtyper, som renner igjennom kranene pr dags dato. Altona IPA, Altona Øying, Altona Lys og Altona Mørk. Ølet er komponert og smakt til, slik at de passer, og brukes, i rettene som serveres i restauranten. Bryggemester Bodin brygger også mot sesongene. Frem mot sommeren blir det brygget en lys type pilsner, og mot jul brygger han vårt populære juleøl.

Bodin jobber hardt for å kunne levere flere ulike øltyper, slik at de stadig roterer.

 

NAVNET ALTONA
Navnet har vi hentet noen hundre år tilbake i tid, da det lå et vertshus her som på folkemunne ble kalt Altona
. Vertshuset forsynte lokalbefolkningen med både øl og sterkere lokale drikkevarer.

Selve opphavet til navnet ‘Altona’ kommer fra et dansk område, som fra 1601 til 1867 grenset til Hamburg i Tyskland. Vertshuset til Joachim von Lohe lå så nær bygrensen til Hamburg at byen la inn klager over vertshusets plassering. Von Lohe stjal nemlig mange gjester fra kroeierne innenfor Hamburgs bygrenser. Man antar derfor at Altona betyr ‘all to nah’, som oversatt til norsk blir ‘altfor nære’.

At vertshuset på Tingnes ble kalt Altona har man tolket dithen at vertshuset, eller ‘vanntårnet’, lå ‘altfor nære’ Tingnes kirke.

 

FOR GRUPPER / PRIVATPERSONER
Vi er veldig stolte av ølet vårt, og bryggemesteren kommer gjerne til både små og store grupper for å fortelle om prosessen mot ferdig produkt. Kontakt oss gjerne!

 

 
010.jpg
1374167_567888876611485_1420418533_n.jpg
IMG_9701.jpg
 
Tingnes_tappetårn.jpg